The Ark

The Ark

I förgår kväll såg jag The Arks sista spelning i Malmö. Ett bombastiskt avslut med charmknappen på högsta volym och man kunde inte låta bli att dras med i musiken och stämningen. Det var speciellt att se  deras sista framträdande i Malmö som band, enda sedan jag var 14 år har deras låtar spelats sönder i min Ipod genom åren som gått och spelas än.

Jag tror många unga människor idag känner igen sig i The Arks texter. Jag gjorde det och gör det fortfarande. Strävan och viljan efter att våga vara sig själv till 100 % och stå för det är ett av huvud budskapen i deras musik. Det är inte alltid så enkelt dock, ofta finns starka grupptryk som kan vara svåra att stå emot men med musik blir det lättare. Att våga vara sig själv är en förutsättning för att nå dit man vill, det kan tyckas självklart men det är inte alltid det lättaste att  sätta in i praktiken.

Enligt mig är The Ark ett av Sveirges bästa band, med träffsäkra texter och bra melodier.

Calleth you, Cometh I – and that´s just how it is.

Ola Salo, framför "Tell me this night is over" Malmöfestivalen 2011

.

The Ark, Malmöfestivalen 26:e aug, 2011