Bio (SE)

Sabina_Chantouria_Photo_By_Mehdi_Amiri (2)
Photo: Mehdi Amiri

Sabina Chantouria är en svensk/georgisk låtskrivande artist. Tillsammans med sin sång och gitarr tar hon dig till ett poplandskap, ut på en resa där ingen lämnas oberörd. Sabina Chantouria var en av årets finalister i Georgiens nationella final inför Eurovision och är nu aktuell med sin nya singel och musikvideo Stranger (Sach Music) som släppts i samarbete med Sweden Songs (27/1-2017). Stranger är skriven av Sabina Chantouria och producerad av Amir Aly i YLA-Studios. Sabina har även spelats på radio bland annat på SR, P4 den senaste tiden sedan sitt singelsläpp Cry For Me 2016.

2016 släppte Sabina Chantouria singeln Cry For Me även den i samarbete med Sweden Songs, inspelad av den amerikanska producenten Kevin Jarvis i Los Angeles. Jarvis har bland annat arbetat med namn som Iggy Pop, Elvis Costello, Ben Vaughn m.fl och musikvideon är inspelad av regissören Chad Schollmeyer i filmstudion H.Q Avalon Studios, Los Angeles. Sabinas motspelare i videon Ryan J Francis är en mycket väletablerad skådespelare i USA som hon hade nöjet att spela med för andra gången i rad. Singeln fick mycket god respons i media och har spelats i både svensk, georgisk och amerikansk radio.

2014 släppte hon sin andra singel Spiderweb också producerad av Kevin Jarvis. Hennes första singel A Confession släpptes i september 2013. Sabina vann musiktävlingen ”Publikens favorit” 2012 anordnad av Malmöfestivalen. 2011 blev hon uttagen att tävla i talangtävlingen ”World Champhionship of Performing Arts” i Hollywood, med en egen låt. Sabina har också gjort Tv-framträdanden, talkshower och konserter och arbetat med stora namn inom både Sverige, USA och Georgiens musikelit. Hon har framträtt på festivaler och konserter runt om i Sverige, Danmark, Georgien och USA.

En originell klang och extraordinär röst som etsar sig in i minnet. (WCOPA L.A).

She´s got the look. and the sound. Sabina Chantouria is the future of swedish pop & folk (Nöjesbloggen, Olle Berggren)

En av de nästa stjärnskotten inom svensk popmusik. (Demobanken)